AKTUELNO

Uvereni smo da ce država naći način da pomogne privatnom sektoru da prevaziđemo ovu situaciju koja je zadesila sve nas, poručuju privatni vrtići koji žele da ispoštuju mere koje je doneo Grad Beograd i ne naplaćuju svoje usluge za vreme trajanja vanrednog stanja.

U Srbiji je 16. marta, odmah po proglašenju vanrednog stanja u zemlji, a usled epidemije koronavirusom, odlučeno da se zatvore vrtiće, škole i fakulteti u zemlji. Takođe, istim merama doneta je odluka da se vrtići ne naplaćuju za vreme trajanje obustave rada.

Ipak, mnogi roditelji bili su šokirani i revoltirani kada su dobili na mejl obaveštenje da i dalje treba da plaćaju članarine za vrtiće (privatne),  iako usled vanrednog stanja i situacije u zemlji oni ne rade.

Dobro je to što i pored onih koji nastoje da i dalje naplaćuju svoje usluge, čak i u ovakvom stanju, ipak ima i onih koji razumeju stanje u državi i podržavaju mere koje su donete.

Zbog ove, ni malo prijatne situacije koja je nastala, a zbog koje su se roditelji pobunili, neka udruženja privatnih vrtića želela su da se ograde od svega.

Oni, naime, navode da postoje svetli primeri koji i u ovakvoj situaciji žele da sarađuju sa Gradom Beogradom i  ne dele svi iste stavove sa onima koji su se o mere Grada oglušili.

“Ima dosta privatnih predškolskih ustanova koje smatraju da je odluka da se vrtići ne naplaćuju dok su zatvoreni dobra, iako ekonomski teška za nas, da je opravdana, jer deca ne borave u vrtićima i u zemlji je vanredno stanje, te da uz dovoljnu solidarnost možemo pregurati do normalizacije stanja u zemlji i do ponovnog subvencionisanog boravka”, navode iz jednog vrtića.

Kako dodaju, oni će dati sve od sebe i naći način da njihove vaspitače i sve zaposlene zadrže u radnom odnosu, jer na njima počiva naša delatnost, a i to je u interesu dece. 

“Uvereni smo da ce država naći način da pomogne privatnom sektoru da prevaziđemo ovu situaciju koja je zadesila sve nas, a u interesu svih nas u okruženju, kako  dece, tako i  svih zaposlenih u privatnom sektoru”, navodeu saopštenju.

#Plaćanje

#Vrtić

#vanredno stanje

'