AKTUELNO

Suprug porodilje već u izolaciji zbog sumnje na zarazu virusom Covid-19.

Nišlijka J. T. (37), čiji je suprug u izolaciji zbog sumnje da je zaražen Covidom 19, dobila je noćas devojčicu, a porođajni zahvat izveden je uz stroge mere propisane za zaštitu medicinskog osoblja od ovog virusa.

- Ona je primljena sinoć u bolnicu i pokazala je veliku odgovornost jer nas je upozorila da postoji sumnja da joj je muž zaražen. Lekari i ostalo medicinsko osoblje preduzeli su sve mere zaštite propisane od strane Svetske zdravstvene organizacije i predviđene algoritmima Ministarstva zdravlja. Pod punom zaštitnom opremom, malo pre ponoći obavljen je porođaj i na svet je došla zdrava devojčica teška 3.050 grama i duga 50 centimetara – saopštila je uprava Kliničkog centra.

Kako dalje navodi ova zdravstvena ustanova, stanje majke i deteta je dobro, ali zbog postojanja sumnje na Covid 19, obe su pod posebnim tretmanom.

- Radi bezbednosti majke i deteta, ostalih pacijenata i zdravstvenog osoblja, smešteni su u posebne izolacione boksove. Uprava Kliničkog centra upućuje čestitke roditeljima – poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

Uprava Kliničkog centra ističe da su na ovaj način pokazali da su spremni da uspešno odgovore svim medicinskim situacijama nastalim u vreme pandemije virusa.

#Porođaj

'