AKTUELNO

Zvali su i naši državljani iz Švajcarske, Austrije da kažu da su poslušali molbe naše države da ne dolaze u Srbiju dok ne prođe pandemija.

Više od dva sata ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovarao je preksinoć na pozive 60 građana iz Srbije, ali i iz inostranstva, koji su s njim delili svoje probleme, nedoumice, ali i nudili pomoć u borbi s epidemijom koronavirusa.

Javljali su se ljudi od Subotice do Kosovske Mitrovice, ali oni iz Švajcarske, Austrije, i stari i mladi.

- Jednu stariju gospođu je interesovalo da li suprug koji ima više od 65 godina može da je odveze da primi redovnu terapiju. Ministar joj je rekao da njen muž ni slučajno ne sme da izlazi iz kuće i da je to za svačije dobro, ali da ne brine, dobiće pomoć, poslaće joj nekoga ko će da je odveze i vrati kući - kažu u Ministarstvu zdravlja.

- Zvali su i naši državljani iz Švajcarske, Austrije da kažu da su poslušali molbe naše države da ne dolaze u Srbiju dok ne prođe pandemija. Pričali su i kako se i šta radi u tim zemljama, koji se lekovi preporučuju. Ministar im je zahvalio što su odgovorni prema sebi i drugima.

Zahvalio im je i na savetima i rekao da ne brinu, da naši stručnjaci sve prate i analiziraju, ali da, naravno, uvek mogu da mu se jave i prenesu sve informacije koje imaju - kažu u ministarstvu i dodaju da se jedna majka raspitivala sme li dete koje ide u osnovnu školu da pusti napolje jer ima i neke osnovne bolesti, a Lončar joj je savetovao da maksimalno izbegavaju kontakte s drugima kako se ne bi izlagali riziku.

Tako je bilo prvo veče, a Lončar će i večeras u 19 sati čekati građane na telefonskom broju 011/3122-618 i s njima će razgovarati do 21 sat. I tako svakog dana.

#Razgovor

#Zlatibor Lončar

#građani

'