AKTUELNO

Gradski štab za vanredne situacije na sednici održanoj 22. marta doneo je nove naredbe u cilju reagovanja na novonastalu situaciju izazvanu uvođenjem vanrednog stanja, a u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

Izdata je naredba Direkciji za robne rezerve da u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji Grada Novog Sada čiji iznos mesečne penzije ne prelazi preko 30.000 dinara.

Takođe, izdata im je naredba da obezbede hitnu isporuku paketa sa osnovnim životnim namirnicama građanima u stanju socijalne ugroženosti, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada.

Gradski štab izdao je naredbu JKP Tržnica da zatvori sve pijace na teritoriji grada, kao i objekte unutar pijačnog prostora. Svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave obavljanje svoje delatnosti u skladu sa posebnom odlukom Vlade Republike Srbije.

JKP Parking servis naređeno je da obustavi naplatu parkinga na teritoriji Grada Novog Sada od 23. do 27. marta 2020. godine. Štab je zabranio i korišćenje parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom kao i tartan staza na keju u Novom Sadu.

Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima naređeno je da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju lica starija od 65 godina i druga lica kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava, te da za iste organizuju dostavu.

#Novi Sad

#pijace

'