AKTUELNO

Pulmolog dr Branisalv Nestorović savetovao je građane da ne paniče i istakao da će ova nedelja i sledeća odrediti šta će biti i dodao da ako nemamo trend da se udvostručava broj obolelih mi smo "na konju".

-Veoma je važna brzina kojom se uvećava broj zaraženih, u Italiji se to dešavalo svaki dan. Ako računamo da svaki oboleli zarazi dve oko sebe, onda se to strahovito brzo širi. Sada je došao trenutak, na početku treće nedelje, koji je najvažniji - rekao je dr Nestorović za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- U Koreji i Japanu pada broj obolelih, u Kini je praktično gotovo. Sada imaju pojavu drugog talasa, to su ovi što se vraćaju iz Evrope - dodao je on.

Ako izdržimo udar treće, i eventualno četvrte nedelje naglasio je, možemo da kažemo da je najteže za nama. Ova nedelja je ključna.

Kako naglašava, važno je da ostanemo kod kuće, jer ono što je bitno kod ove grupe virusa jeste veliko izlaganje velikoj količini virusa napominjući da smo to videli u Italiji gde je bio ogroman broj inficiranih koji su masovno jedni druge inficirali.

- Za nas je direktan kontakt važan, ako je neko oboleo, on vam da veliku količinu virusa, i onda je velika verovatnoća da se zarazite - dodao je on.

#Branimir Nestorović

'