AKTUELNO

Na društvenim mrežama jutros je osvanuo apel medicinske sestre iz Urgentnog centra Srbije.

U Srbiji je juče proglašena epidemija koronavirusa. Kako bi se izborila sa ovim smrtonosnim virusom koji odnosi živote širom celog sveta, vlada Srbije uvela je mere kojima nastoji da spreči njegovo širenje.

U svojim obraćanjima, državni zvaničnici svakoga dana ističu važnost očuvanja zdravstvenog sistema i veliko zalaganje i napore lekara u ovoj bespoštednoj borbi. Kako bi oni mogli da leče one kojima je to najpotrebnije u ovakvoj situaciji, potrebno je i da ih mi sačuvamo našim postupcima, odnosno da što manje doprinosimo širenju koronavirusa.

Na društvenim mrežama jutros je osvanuo apel medicinske sestre iz Urgentnog centra Srbije, koji prenosimo u celosti.

- Dragi prijatelji, ovo smo moje kolege i ja na poslu, na našim proslavama, na slavi našeg odeljenja, kako jedemo iz jednog tanjir! Nisam ni pomislila kako će me baš taj tanjir jednog dana zapitati !!! Mi smo jako veselo odeljenje intenzivne nege, da, imamo puno posla, da, znamo i da se posvađamo ali kod nas se uvek čuje smeh!

"Taj smeh je neki put i preglasan ali taj smeh je život! Molim vas, ne izlazite iz kuće i ne kradite smeh mojim kolegama jer pred nama su tri svadbe na koje moramo ići, jer pred nama je još puno proslava novih godina i osmog marta i želim da svi budemo na broju! Molim vas ne uzimajte nam osmeh."

Podsetimo, u Srbiji je zbog epidemije koronavirusa proglašeno vanredno stanje, a starijima od 65 godina je u potpunosti zabranjen izlazak na ulice. Uveden je i policijski čas, od 20 do 5 sati ujutru,  zatvoren je aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, svi granični prelazi za putnike, a od večeras će biti ukinut i gradski prevoz, dok će katanac na kafiće, restorane i tržne centre biti stavljen od večeras.

#Beograd

#Medicinska sestra

#koronavirus

#lekari

'