AKTUELNO

Našim najstarijim građanima potrebna je pomoć, posebno ako nemaju porodicu u blizini da im donosi lekove i namirnice, pa je policija tu za njih.

U Srbiji su zbog epidemije virusa korona na snazi stroge mere ograničenja kretanja, posebno za starije građane kojima je zabranjeno da izlaze iz domova, kako ne bi rizikovali zarazu, koja njih posebno može da košta života.

U ovako teškim uslovima policija ulaže veliki napor da bi održala red na ulcama, posebno za vreme potpune zabrane kretanja, od 20 do 5 časova.

Međutim, i našim najstarijim građanima potrebna je pomoć, posebno ako nemaju porodicu u blizini da im donosi lekove i namirnice. Policija zato, pored svojih osnovnih dužnosti, ide od adrese do adrese i snabdeva stare i nemoćne potrepštinama.

Jedan od primera vidimo na snimku MUP-a iz beogradske opštine Rakovica na kom se vidi kako dvoje policajaca sa maskama i rukavicama jednoj baki isporučuju pune cegere iz radnje.

Ispod videa Ministarstva stoji i apel: “Mi smo uvek tu, zbog vas!Vi zbog sebe i drugih ostanite kod kuće”.

Podsećamo, danas je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da će u narednim danima u svakoj opštini biti formirani kol centri namenjeni starijima od 65 godina kojima je potrebna pomoć, a do njihovog uspostavljanja mogu pozvati broj 192, preko koga će biti upućeni ka kol centrima ili volonterskim službama u svojoj opštini.

#MUP Republike Srbije

#Rakovica

'