AKTUELNO

Granični prelazi će biti zatvoreni od osam sati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć na konferenciji za medije objasnio da to znači da će prelazi biti zatvoreni za ulazak putnika u drumskom, železničkom i rečnom saobraćaju. 

On je sinoć najavio da više osim transportnih kamiona niko neće moći da uđe na teritoriju Srbije. 

Navodeći da je od uvođenja vanrednog stanja u Srbiju ušlo 71.180 naših građana i da je to napravilo veliki problem zbog situacije sa korona virusom, Vučić je rekao da je najveći broj njih došao s područja Nemačke, Italije, Francuske i Austrije, oko 95 odsto.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Kazao je da su u Srbiju ušli veoma disciplinovani i dobri ljudi, od kojih će mnogi odlučiti da ostanu u Srbiji, jer im je naša zemlja pružila gostoprimstvo, za razliku od zemalja gde su bili, a koje im to nisu pružile. 

"Naravno ima i izuzetaka", dodao je i napomenuo da imamo savremena tehnička sredstva kojima pratimo kretanja mobilnih telefona naših građana u romingu i to posebno italijanskih. 

To, zaključio je, ne znači da država prisluškuje njihove telefone, već da samo prati da li se kreću.

U podne staje međugradski saobraćaj

Od danas u podne obustavlja se međugradski saobraćaj za vozove i autobuse, a ostavlja se mogućnost za automobilski saobraćaj. Vučić je rekao da poslednji polasci autobusa i vozova, ka bilo kom mestu, moraju da budu danas do 12 sati. Predsednik je kazao i da će narednih dana biti doneta odluka o vremenskom proširenju policijskog časa.

#Aleksandar Vučić

#Granica

'