AKTUELNO

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Privredna komora Srbije (PKS) dogovorili su danas način za isporuku robe potrebne najstarijim gradjanima koji žive u gerontološkim centrima i domovima za stare, s obzirom da im je zabranjeno kretanje van ustanove, kao i posete, zbog vanrednog stanja.

Način isporuke te robe ustanoviljen je na sastanku ministara za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đordjević i predsednika PKS Marka Čadeža, saopštilo je minisatarstvo.Na sastanku je dogovoreno da PKS uputi svim ustanovama za smeštaj najstarijih građana instrukciju, kojom su jasno definisana pravila i načini isporuke.

"Naši najstariji gradjani su zaista najugroženiji kada je u pitanju korona virus i zato smo preduzeli sve mere kako bismo ih zaštitili. Obezbeđivanje potrebnih namirnica, lekova i drugih potrepština je najbolji način da im pomognemo da ovaj težak period lakše prebrode", rekao je Đorđević i zahvalio PKS na podršci.

On je još jednom istakao da u gerontološkim centrima i ustanovama za smeštaj korisnika socijalne zaštite na teritoriji cele Srbije, koje su u nadležnosti ministarstva, nema obolelih od korona virusa.

Đordjević je naveo i da je u stalnoj komunikaciji sa svim nadležnima koji mu svakodnevno javljaju najnovije informacije i podsetio da će javnost biti obaveštena o svim aktuelnostima u vezi sa pomenutom situacijom i putem sajta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

#Pomoć

'