AKTUELNO

Predsednica skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić poručila je da Srbi kao narod sada moraju da pokažu sabornost, odgovornost i disciplinu jer od toga zavisi kakvi će biti rezultati borbe protiv koronavirusa.

-  Italijani koji su situaciju neozbiljno shvatili za samo nedelju dana od 1. marta do 8. marta su došli sa dvoje mrtvih na 62, a danas imaju višeod 2.500 mrtvih – istakla je Tomić za Pink.

Prema njenim rečima, situaciju treba shvatiti ozbiljno, a uvođenje vanrednog stanjaje cilj da se zaštite građani Srbije i njihovi životi i to mnogo košta Srbiju.

Ni jedna država nije tako brzo uvela ove mere kao mi, zato mi na kraju druge nedelje zaraze imamo 90 zaraženih. Imamo aktivirane volonterske centre, obrazovni i administrativni sistem online, rad od kuće...Sve ono što do sada nismo imali prilike da primenimo kada je u pitanju digitalizacija, sada primenjujemo i vidimo zašto su bila potrebna onolika ulaganja u zdravstveni sistem i sve ostake sektore

Ona je ocenila, da ni jedna država u regionu neće imati podršku Kine kao Srbija i mislim da su nam to ne samo politički, nego i ljudski prijatelji u svetu.

Državni sekretar u Ministarstvu informisanja Aleksandar Gajović kaže da džava ne želida vrši represiju i pritisak na narod već da se što je moguće pre izađe iz ovesituacie koja nije ugodna i prijatna, već je ozbiljna.

Foto: TV Pink Printscreen

Osvrnuvši se na povratak ljudi iz dijaspore u Srbiju, koji su zaraženi ili ne poštuju samoizolaciju, on je rekao da nije mogao da veruje da je neko toliko nepažljiv prema sebi i svojoj okolini.

-  Srbija je preduzela sve moguće mere koje su na raspolaganju i to navreme. Mnogi Italija, Španija i Francuska koji su sa velikim zakašnjenjemprimenili mere imaju toliko žrtava i zaraženih – rekao je Gajović.

 Kako je dodao, država ne sme da stane i kada sve prođe i zbog toga je važno i osnivanje ekonomskog tima koji će brinuti o situaciji u zemlji.

#Aleksandar Gajović

#Aleksandra Tomić

#vanredno stanje

'