AKTUELNO

Premijerka obišla kliniku Kliničkog centra Srbije u kojoj se leče oboleli od koronavirusa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, kako bi se upoznala sa stanjem obolelih od korona virusa i uslovima i sredstvima kojima ta ustanova raspolaže za njihovo zbrinjavanje.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović i tim lekara upoznali su premijerku sa stanjem obolelih koji su trenutno smešteni na odeljenju za intenzivnu negu, istakavši da su uslovi za zbrinjavanje pacijenata dobri i da ima dovoljno smeštjnih kapaciteta.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Stevanović je govorio i o velikom broju pacijenata koji se sami pojavljuju u bolnici za blažim simptomima, bez prethodnog uputa epidemiologa.

- Najveći deo njih ne zahteva apsolutno nikakvo testiranje, više su u stvari ljudi uplašeni i imaju neku minimalnu simtomatologiju. To oduzima dosta vremena, ali treba posvetiti ljudima pažnju da budu sigurni da nisu ugroženi - rekao je Stevanović.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Kako je naveo, izuzetno laki slučajevi sa ekstremno blagim simptomima, upućuju se na kućno lečenje, uz obavezujuću preporuku za strogu kućnu izolaciju i brojevima telefona na koje se mogu javiti u slučaju pogoršanja stanja.

Predstavnici Klinike obišli su sa premijerkom i delove te ustanove u izgradnji.

Predsednicu vlade je interesovalo kako napreduju radovi, a direktor Infektivne klinike je rekao da oni napreduju odlično.

#Ana Brnabić

#Infektivna klinika

'