AKTUELNO

Pokret Snaga Srbije - BK daje punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom donete odluke za uvođenje vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, kao jedne od najkompleksnijih i drastičnih mera u odsudnoj borbi za zaustavljanje širenja zaraze korona virusom među našim građanima, stoji u saopštenju PSS-BK.

Informativna služba Pokreta Snaga Srbije - BK u saopštenju navodi da je ova odluka odgovorna i veoma teška, koju je predsednik doneo u konsultaciji sa članovima Kriznog štaba, i kojom se preduzimaju sve raspoložive mere za zaštitu života potencijalno najugroženijih i svih ostalih građana i očuvanje vitalnih interesa naše zemlje.

"Time je još jednom pokazao sposobnost i odlučnost da vodi odgovornu državničku politiku. Pokret Snaga Srbije - BK pozdravlja sve napore predsednika Vučića i državnog vrha u nastojanju da se spreči širenje ove zarazne bolesti i odaje posebno priznanje svim medicinskim radnicima na sveukupnim dosadašnjim i budućim naporima, kao i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije, koji će obezbediti doslednu i potpunu primenu vanrednih mera i zaštitu zdravlja svih naših građana i očuvanje strateških interesa naše zemlje", kažu u PSS-BK i dodaju:

"Upućujemo apel svim građanima Srbije da se dosledno i strogo pridržavaju propisanih mera i da sprovode sve što Krizni štab na čelu sa predsednikom Vučićem nalaže, jer ovo je vreme kada moramo biti izuzetno disciplinovani, solidarni i odgovorni. Ovo je vreme naše patriotske borbe za svake naše građane koji su svoj život posvetili višedecenijskoj izgradnji naše Srbije".

PSS-BK veruje da će predsednik Kine Si Đinping, veliki prijatelj Srbije, kako kažu, još jednom potvrditi iskreno i čvrsto prijateljstvo kineskog i srpskog naroda, i u najkraćem roku odgovoriti na molbu našeg predsednika slanjem lekara i svega što je neophodno, kako bismo iz ove situacije izašli sa što manje posledica i gubitaka po zdravlje ljudi, ali i po nacionalnu ekonomiju.

"Pridružujemo se svim srcem poruci koju je i sam predsednik Aleksandar Vučić naglasio - za Srbiju predaja nikada nije bila i nikada neće biti opcija. Borićemo se i pobediti! Živela Srbija! Srbija ima snage!", stoji u saopštenju PSS-BK.

#PSS-BK

#koronavirus

#vanredno stanje

'