AKTUELNO

Povodom aktuelne situacije izazvane korona virusom (COVID 19) Privredna komora Srbije pokrenula je novi, specijalizovani info servis putem kojeg privrednici mogu da se informišu o svim ključnim pitanjima vezanim za poslovanje u zemlji i inostranstvu, uticaju na pojedine sektore, kao i o najnovijim dešavanjima, zvaničnim preporukama i merama.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozvao je privrednike da se preko novog info servisa obrate komori i dobiju informacije i preporuke kako da zaštite svoj posao i prilagode uslovima poslovanja i aktuelnim merama.

"Privrednici mogu da se informišu o aktuelnostima u vezi sa transportom, obezbeđenjem sirovina, snabdevanjem, izvozom i uvozom sa najpogodenijih tržišta, učešćem na sajmovima, preporukama poslovanja za trenutno najugroženije sektore privrede i dobiju savete kako da reorganizuju logistiku. Cilj nam je da pružimo podršku privrednicima i da zajedničkim rešenjima umanjimo posledice po poslovanje vaše kompanije i privrede Srbije u celini", poručio je Čadež.

Stručne službe PKS u stalnom su kontaktu sa predstavnicima Vlade Srbije, resornih ministarstava, nadležnih institucija, kao i međunarodnih poslovnih asocijacija i organizacija, preko mreže privrednih komora, kako bi pomogli privrednicima da prevaziđu izazove i smanje negativni uticaj korona virusa na poslovne rezultate i bilateralne ekonomske relacije sa stranim partnerima, navodi se u saopštenju Komore.
U PKS dodaju da privrednici mogu poslati pitanja mejlom na: covid19@pks.rs, a za dodatne informacije i prijave dostupan je i telefon 0800 808 809.

#PKS

#koronavirus

'