AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u Srbiji nema problema kada je reč o korona virusu i da je za sada i dalje samo jedan zaraženi, a da se ostali, koji su sa njim bili kontaktu, još testiraju.

Odgovarajući na pitanje da li je Vlada Srbije predvidela nove mere zbog virusa i stavke u budžetu, te da li ima testova za utvrđivanje korona virusa i respiratora, Brnabić je kazala da je sve pod kontrolom.

''Imamo dovoljno testova i opreme, sve ono što treba'', rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je navela da je Kina ponudila Srbiji pomoć u znanju i ekspertizi i da će, ukoliko bude potrebno, Srbija tražiti tehničku podršku od njih.

''Nema nikakvih problema, nemamo epidemiju, još imamo samo jednog zaraženog. Ostali, koji su bili sa njim u kontaktu, se testiraju. Imamo svega što nam treba. Drago mi je što Srbija ovako normalno reaguje, hvala svima na odgovornosti i ozbiljnosti i što ne šire paniku'', rekla je premijerka.

Na pitanje koliko bi korona virus mogao da ''košta'' srpsku ekonomiju, Brnabić je kazala da je jutros razgovarala sa Markom Ccadežom, predsednikom Privredne komore Srbije koja pravi svoju analizu.

Ona je napomenula da Srbiji može da bude teško zato što je Italija, kao jedan od glavnih spoljopolitičkih partnera Srbije u ovom trenutku, "stala" zbog epidemije korona virusa.

''Sigurno će imati neki ekonomski uticaj, i kroz turizam koji čiji značajan udeo u BDP-u'', rekla je premijerka i dodala da je zbog toga obezbeđeno dodatnih 60.000 vaučera iz budžeta.

Istakla je da Vlada čini sve da Srbija stabilizuje stvari i izrazila nadu da skituacija u vezi sa korona virusom neće dugo trajati.

#Ana Brnabić

#koronavirus

'