AKTUELNO

Pacijent iz Subotice koji je zaražen korona virusom, prebačen je na dalje lečenje u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, potvrdio je danas direktor Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović.

Stevanović, koji je danas obišao zaraženog pacijenta, istakao je da će sve mere vezane za njegovo dalje lečenje biti koordinisane sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) i ekspertima koji su već učestvovali u lečenju takvih bolesnika.

- Pacijent koji je zbog potvrđene infekcije COVID-om 19 primljen u izolaciju opšte bolnice u Subotici, zbog ponovne pojave povišene temeprature i pošto nije došlo do poboljšanja laboratorijskih nalaza, nakon pregleda konzilijuma koje je formiralo Ministarstvo zdravlja, prebačen je na dalje lečenje u izolacionu jedinicu Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine - rekao je Stevanović.

Foto: Tanjug/Printscreen

Naveo je da je odluka o tome, kao i o daljim terapijskim merama, doneta u koordinaciji sa stručnjacima iz Svetske zdravstvene organizacije koji su, dodao je, već bili u Italiji i učestvovali u lečenju tamošnjih obolelih.

- Sve dalje mere vezane za njegovo dalje lečenje biće koordinisane sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i ekspretima koji su već učestvovali i imaju značajno iskustvo u lečenju ovakvih bolesnika - rekao je Stevanović, koji je i predsednik Republičke stručne komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti.

On je dodao da u Srbiji, sem ovog pacijenta, nema više nijednog potvrđenog slučaja zaraze od novog korona virusa COVID 19.

#COVID-19

#Goran Stevanović

#Subotica

#koronavirus

'