AKTUELNO

Kompanija „Dunav osiguranje“, koja je prošle godine proslavila 45 godina uspešnog poslovanja, u protekloj godini donirala je više od 120 miliona dinara za projekte društvene odgovornosti namenjene deci.

Zahvaljujući sistematskom ulaganju u zajednicu, a pogotovo u najmlađe, „Dunav“ je postao jedan od prvih nosilaca međunarodnog sertifikata IQNet SR 10 u Srbiji.

Foto: Foto/Dunav Osiguranje

S ciljem da podrži decu u svim aspektima njihovog odrastanja, Kompanija je u 2019. godini podržala aktivnosti u oblasti obrazovanja, sporta, razvoja talenata, kao i mnoge dečije manifestacije. 

Foto: Foto/Dunav Osiguranje

U protekloj godini, „Dunav“ je podržao više od 50 dečjih sportskih klubova, kao i regionalnu manifestaciju Sportske igre mladih, u kojima je učestvovalo više od 100.000 dece u 148 mesta i gradova Srbije. Sport je bio podržan i putem škola talenata, sa više od 1.500 polaznika. Donacijama za više od 250 škola, Kompanija je obezbedila bolje uslove za učenje i boravak 500.000 dece u Srbiji. Umetnost je, kao i sport, bila podržana i putem škola talenata koje broje više od 1.170 polaznika. Ta podrška bila je vetar u leđa mnogim perspektivnim mladim ljudima, a saradnja s lokalnim samoupravama rezultirala je i podrškom brojnim dečjim manifestacijama, kao i zdravstvenim i kulturnim ustanovama koje su animirale 75.154 dece. U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, deci u brojnim ustanovama i školama širom Srbije poklonili smo 4.200 novogodišnjih paketića. 

Foto: Foto/Dunav Osiguranje

Mirko Petrović, predsednik Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“, istakao je da je ulaganje u najmlađe najsigurnija polisa osiguranja kada je budućnost u pitanju, te da će u 2020. godini ova ulaganja biti nastavljena programom društvene odgovornosti pod sloganom „Prijatelj od detinjstva“. 

 „Pored toga što je bila godina jubileja, 2019. je donela i najbolje poslovne rezultate od početka poslovanja. Različitim oblicima podrške najmlađima, u 2019. godini za decu Srbije izdvojili smo više od 120 miliona dinara, odnosno više od milion evra. U tesnoj saradnji s Vladom, a u skladu s vizijom moderne osiguravajuće kuće, nastavićemo izgradnju lepše, humanije i bolje zemlje za našu decu. Što se više bude razvijao ‘Dunav’, razvijaće se i naša podrška za mlade, obrazovanje, umetnost i brojne druge oblasti“, izjavio je Mirko Petrović. 

Foto: Foto/Dunav Osiguranje

Predsednik IO „Dunav osiguranja“ dodao je i da podrška nije izostala ni kada su deca zaposlenih u pitanju. Možemo se pohvaliti da je samo u 2019. godini „Dunav“ postao bogatiji za 100 beba. 

Kao jedan od značajnijih segmenata društvene odgovornosti, istaknuta je višegodišnja saradnja sa projektom „S Tamarom u akciji”, u okviru koje je, pored standardne podrške osiguranju obnovljenih domaćinstava, ove godine podržano renoviranje škola širom Srbije, čime su obezbeđeni bolji uslovi za školovanje učenika. 

Foto: Foto/Dunav Osiguranje

Društveno odgovorno poslovanje „Dunav osiguranja“ uočeno je i nagrađeno međunarodnim sertifikatom IQNet SR 10, koji predstavlja ključni sertifikat u oblasti korporativne društvene odgovornosti. 

#Dunav osiguranje

'