AKTUELNO

Kosovska policija uhapsila je danas i treću osobu zbog sumnje da je učestvovala u pripremi napada na advokata Azema Vlasija.

Osnovni sud u Prištini je odredio pritvor od 30 dana za osumnječene Murata Jašarija i Avni Lumnicu, kao i kućni pritvor za treću osobu a oni su osumnjičeni za učešče i pomaganje u atentatu na advokata i političkog analitičara Azema Vlasija.

Policija je jutros uhapsila Arsima Ibrahimija, vlasnika hotela u kojem su se nalazili atentatori na Vlasija

Kako se navodi, uhapšen je A.I., vlasnik hotela u kome su bili smešteni Murat Jašari i njegov navodni pomagač Avni Lumnica, za koje se tvrdi da su na Kosovo ušli 5. marta, prenosi prištinski "Indeksonlajn".

Njih dvojica su zbog sumnjivih aktivnosti, povremeno bili pod prismotrom bezbednosnih službi, a uhapšeni su u Ibrahimijevom hotelu.

Kako se navodi, A.I. ih nije registrovao u hotelu kao goste, zbog čega je i uhapšen.

U iskazu pred istražnim sudijom, Jašari je kazao da "nije želeo da ubije Vlasija, već samo da ga povredi", navodi prištinski Ekspres.

Azem Vlasi napadnut je u ponedeljak na kućnom pragu i pogodjen je metkom u rame, međutim, metak je prošao kroz meko tkivo.

Nakon 24 sata u bolnici, Vlasi je pušten na kućno lečenje.

Prištinski mediji pokušaj ubistva Azema Vlasija ocenjuju kao pokušaj promocije organizacije "Oko naroda" i Murata Jašarija kao lidera te grupe koja navodno broji najmanje 12 osoba i navode da bi buduće mete te organizacije mogli da budu kosovski zvanicnici koji su se saglasili sa demarkacijom sa Crnom Gorom, ali i akteri značajnih političkih događaja osamdesetih godina odigrali na Kosovu.

#Azem Vlasi

#Hapšenje

#Priština

#Pucnjava

'