AKTUELNO

Od oko 270 stambenih zajednica koliko ih ima u Zaječaru za 120 su nadležni radnici JK Graskog Srambenog preduzeća, a o ostalim zgradama brinu upravnici. Međutim, kada dođe do obruašvanja fasade, često upravnci prebacuju odgovornost na stanare, a stanari na urpavnike.

- Mi radimo odžavanje za 120 zajednica sa kojima imamo ugovor i oni se obraćaju nama za sve probleme. Mi rešavamo sve sa čim se oni suočavaju, počev od kanalzacije,grejanja do fasade – rekla je Divna Tasić iz JKSP “Zaječar” naglašavajući da one zgrede koje nemaju ugovor sa njima ne mogu ništa i da  očekuju.

Foto: TV Pink Printscreen

U stambenoj zajednici Hajduk Veljko 9A kažu da se devet godina bore sa vlagom jer im, kažu, prokišnajva krov, a fasada se roni.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako su objasnili, oni redovno plaćaju sve tekuća i investicona održavanja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Plaćamo sve, ali taj novac nimo videli makar kroz neke radove na zgradi. Imamoproblem sa vlagom. Potpresendik kaže da je to od kondezacije – kažu stanari ove zgrade.

S druge strane u stambenoj zajednici Sremska 11 prvi ulaz sve funkcoiniše potpunodrugačije.

Ljubiša Pavlović upravnik kaže da komunikacija sa stanarima njegove zgade jezadovoljavajuća.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moja je obaveza da vodim računa o higijeni, čistoći podruma, zgrade. Ništa ne radim dok se sa stanarima ne dogovorim – rekao je Pavlović.

Po novom Zakonu o satnovanju svi poslovi o održavanju i unapređenju zgrade mogu da se finansiraju iz pozajmica, pa se zato sada mnogi odlučuju za kredit od banke. Takođe, ukoliko se desi da fasada padne na nekog od prolaznika, za to odgovara upravnik te zgrade.

#Zaječar

'