AKTUELNO

I dok neki uživaju u prolećnim temperaturama, najmlađi sugrađani verovatno željno iškekuju prve pahulje i čari koje pruža snežni pokrivač.

Temperature koje su u prethodnih nekoliko dana dolazile i do 20. podeoka, naterale su nas da zaboravimo koje je godišnje doba u toku. Šetališta i bašte kafića bili su prepuni, kao da je je početak maja , a ne februara.

I dok neki uživaju u prolećnim temperaturama, najmlađi sugrađani verovatno željno iškekuju prve pahulje i čari koje pruža snežni pokrivač.

Republički hidometeorološki zavod na trenutak je obradovao mališane, najavom pada temperature za danas i mogućnošću da u centralnim i južnim delovima Srbije dođe do stvaranja snežnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, a na planinama i viših snežnih nanosa. Međutim, meteorolog Đorđe Đurić kaže da će Beograđani će na prve pahulje morati još da sačekaju.

- U Beogradu danas neće biti snega, još uvek su temperature veoma visoke za ovo doba godine, do pojave snega doći će u centralnim i južnim delovima Srbije.

Ipak, Beograd bi sutra mogao da se zabeli, makar na kratko.

- Moguće da će sutra u Beogradu pasti prve pahulje ove zime, ali neće biti većih nanosa, niti će se on zadržavati pri tlu.

Ova predviđanja potvrdio je i naš poznati meteorolog Nedeljko Todorović iz RHMZ.

- U višim delovima grada tokom noći i u jutarnjim časovima doći će do pojave snega, a u nižim delovima samo susnežica - navodi Todorović.

Ova godina je oborila rekord kada je pitanju dužina čekanja na prvi sneg. Podsetimo, pre 2020. godine, najkasniji prvi sneg u Beogradu pao je 19. januara 1951.

#Beograd

#Sneg

#Vremenska prognoza

'