AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas Betanija u Novom Sadu kako bi predao poklon za bebu koja je prva rođena 1. februara na Dan Grada Novog Sada.

Poklon je uručio glavnoj medicinskoj sestri Mariji Karadedliji koja će preneti pozdrave majci i detetu, s obzirom na to da su posete Kliničkom centru Vojvodine zbog epidemiološke situacije iz predostrožnosti zabranjene.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prva beba koja se rodila na Dan Grada je Dimitrije Lončarić.

- Dan Grada započinjemo sa mesta odakle dobijamo najlepše vesti. Od jutros su rođene dve bebe, Dimitrije odmah nakon ponoći. Čestitam srećnim roditeljima, a njima i svim Novosađanima čestitam Dan Grada. Ovo je prilika da se još jednom zahvalimo svim ljudima koji rade ovde, i ponosni smo na to što imamo sve opremljenije i bolje porodilište, neka uvek imaju što više lepih vesti za nas. Grad će nastaviti da podržava porodice sa decom, ne samo na ovaj način, nego i tako što obezbeđuje besplatne udžbenike za sve prvake, besplatan boravak u vrtićima, Vidovdansku nagradu za uspešne učenike i mnogim drugim merama kojima olakšavamo porodicama obrazovanje i život. Želimo da deca ostanu da žive u Novom Sadu, a da putuju iz radoznalosti – naglasio je Miloš Vučević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, uveden je poklon i za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200.000 dinara po detetu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Ovo je prilika da Klinički centar Vojvodine, u ime preko 3500 zaposlenih, čestita Dan Grada Novog Sada svim građanima. Na današnji dan želimo da vas obradujemo informacijom da je tokom januara rođeno 607 beba, i ako nastavimo ovim tempom, zadržaćemo titulu, jer smo prepoznati kao prvi grad po broju blizanačkih porođaja. Klinički centar Vojvodine je dobar partner Gradu Novom Sadu, jer doprinosi da na svet bezbedno dođe toliko beba – zaključila je direktor KCV prof. dr Edita Stokić.

#Bebe

#Miloš Vučević

#Novi Sad

#Poklon

'