AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jedan je od ovogodišnjih dobitnika Svetosavske nagrade, a to tradicionalno priznanje dodeljeno mu je za doprinos poboljšanju uslova rada u predškolskim ustanovama i ustanovama obrazovanja i afirmaciji uspešnih učenika Novog Sada.

Vučević je naveo da mu je čast što je dobitnik priznanja, koje mu je danas na svečanosti u Vladi Srbije uručio ministar prosvete Mladen Šarčević, i što se našao u društvu uspešnih ljudi među kojima su đaci i profesori.

Kako je istakao, Svetosavsku nagradu doživljava kao priznanje za Novi Sad, za sve učenike, nastavnike i profesore i za sve što su zajedno uradili na planu izgradnje i rekonstrukcije škola i vrtića, kao i na stvaranju boljih uslova za život i obrazovanje.

- Verujem da ćemo biti još uspešniji, a drago mi je što smo promovisali uspešne učenike, pokazali da se znanje ceni i da učenje treba da traje ceo život, ako želite da budete uspešni - naveo je Vučević u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Dodao je da je Grad Novi Sad uspostavio Vidovdansku nagradu, kao i da je obezbedio uslove da šalje učenike na Krf i kupi udžbenike za sve đake prvake.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Obezbedili smo potpuno besplatan boravak za decu u vrtićima PU ''Radosno detinjstvo'', a prvi smo grad u Srbiji koji subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima - naveo je Vučević.

Istakao je da je Grad Novi Sad u ovoj godini obezbedio sredstva za boravak 3000 mališana u privatnim vrtićima i da će nastojati da poveća nivo gradskih subvencija.

Vučević je naveo da je ponosan na to što su među nagrađenima i dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački i direktor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Radivoje Stojković.

Ministar Šarčević uručio je danas Svetosavske nagrade pojedincima, ustanovama i organizacijama koji su svojim radom doprineli razvoju obrazovanja u prethodnoj godini. Nagrađeno je 28 kandidata u više kategorija.

#Miloš Vučević

'