AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević saopštio je da je zdravstvenio stanje napuštene bebe u Kučevu stabilno i da će resor kojim rukovodi uraditi sve što može kako bi se dete zbrinulo na najbolji mogući način.

"Radi se o muškom detetu starom 3 sata koje je nađeno pored kontejnera. Ono što je najbitnije dete je zdravo i smešteno je u bolnicu, njegovo zdravstveno stanje se prati iz sata u sat, ali sve činjenice govore o tome da je stabilno. Dete će svakako biti zbrinuto, Centar za socijalni rad je preuzeo sve svoje nadležnosti da vidi da to dete bude smešteno za početak u ustanovi, a kasnije i u hraniteljskoj porodici", poručio je Đorđević.

On je uputio još jedan apel roditeljima da ne ostavljaju svoju decu napolju, u neuslovima, jer time mogu da ugroze njihov život. Dodao je da ukoliko imaju poteškoća mogu uvek da se obrate centrima za socijalni rad, koji će svakako pružiti adekvatnu pomoć.

"Ministarstvo je tu uvek da pomaže i kada je ovo dete u pitanju, kao sa svakim prethodnim detetom učiniće sve da pomogne i da to dete bude zbrinuto, a ja kao ministar ću vrlo brzo i otići u Kučevo i posetiti ovu bebu", navero je Đorđević.

Novorođenče staro nekoliko sati pronađeno je danas pored puta u selu Ceremošnja kod Kučeva.Bebu koja je bila u pletenoj korpi pronašao je jedan meštanin, koji je o tome odmah obavestio policiju.Novorođenče je zbrinuto na Odeljenju neonatologije u Požarevačkoj bolnici, a u MUP-u su rekli da je istraga u toku kako bi se pronašla majka deteta.

#Beba

'