AKTUELNO

Kineski festival svetla biće otvoren u Novom Sadu i Beogradu, u četvrtak i petak, 23. i 24. januara, a na taj način će, uz predstavljanje kineskih lampiona u našoj zemlji, biti proslavljena kineska Nova godina.

Festival, koji se u Srbiji održava po drugi put, organizuje se pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, ambasade Kine, Pokrajinske Vlade, Grada Beograda i Grada Novog Sada.Izložbu lampiona građani će moći da obiđu od 23. januara u Novom Sadu i od 24. januara u Beogradu, sve do 16. februara, a lampioni će biti upaljeni svaki dan od 17 sati, navodi se u saopštenju vlade.

U četvrtak, 23. januara, u Limanskom parku u Novom Sadu, festival će otvoriti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo i pokrajinski sekretar za kulturu Dragana Milošević.

Foto: Pixabay.com

Nakon Novog Sada, festival će biti otvoren u Beogradu, u petak, 24. januara, u 16 i 40, na platou kod fontane "Ribar" na Kalemegdanu, kako bi u 17 sati po lokalnom, a u ponoć po pekinškom vremenu uz odbrojavanje i veliki vatromet dočekali kinesku Novu godinu.

Festival u Beogradu otvoriće zvaničnici Srbije i predstavnici ambasade Kine u našoj zemlji, dodaje se u saopštenju.

Foto: Pixabay.com

#Beograd

#Kineski festival svetla

#Novi Sad

'