AKTUELNO

Apelacioni sud u Beogradu odbio je kao neosnovane sve žalbe sedmorice žandarma niškog odreda i potvrdio prvostepenu presude jer su, kako je utvrđeno, tokom Parade ponosa 2014. godine pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu vojnih policajaca.

Na sajtu suda objavjeno je da je da su Predragu Mitroviću, Slavku Stojanoviću, Dragan Savić, Dalibor Đordević, Zlatku Gigiću, Bobanu Lekiću, Mitru Milosavljeviću 17. aprila prošle godine, u ponovljenom postupku proglašeni krivim i osudeni na uslovne kazne od po osam meseci, s rokom provere od tri godine.

Oni su oglašeni krivim što su 28. septembra 2014. godine, u Beogradu, kao službena lica u vršenju službe, primenom sile uz pomoć službene palice i fizičke sile, zadali oštećenima Andreju Vučiću, Predragu Malom, S.S. i S.J. više udaraca po telu i glavi.

Navode iz žalbe odbrane da su okrivljene prvo napala i vredala četiri civila, koji nisu postupili po upozorenjima policijskih službenika, Apelacioni sud je progasio kao neosnovane.

Apelacioni sud navodi da je nesumnjivo utvrđeno da su vojni policajci bili na zadatku kao prethodnica obezbedenja predsednika Vlade RS, te da su kao vojna lica obavljala zadatak.

#Andrej Vučić

#Predrag Mali

#Presuda

'