AKTUELNO

U Surdulici je učenicima trećeg i četvrtog razreda srednje škole održana tribina ''Bezbednost u Saobraćaju''

Na predavanju je ukazano na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, kao i poštovanja propisa.

Dok saobraćajna nesreća može svakom da se dogovdi, a nepažnja, neodgovorno ponašanje ili nepoštovanje zakona proizvode dugoročne posledice pojedincu porodici i zajednici.

Foto: TV Pink Printscreen

- Preventiva i stvaranje pravilne bezbednosne kulture su jedan od načina zaštite - rekla je Dea Đurđević, novinarka TV Pink i predsednica udruženja ''Budimo bezbedni'', koja je pre godinu dana doživela tešku saobraćajnu nesreću.

Ona je rekla kako je pobedila nezgodu koja joj se dogodila, dodavši i kako je ona jedna od malobrojnih koja je imala tu priliku da nastavi da i nakom toga vodi svoj život.

Foto: TV Pink Printscreen

- Hajde da svako od nas ovde vodi više računa, da uđemo u statistiku po nečemu dobrom i da probamo da ne budemo ona druga strana koja će nažalost udariti nekoga - pozvala je Dea sve prisutne.

Foto: TV Pink Printscreen

Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije kazala je da Surdulica kao lokalna samouprava konkretnim akcijama i kampanjama i saradnjom sa svim relevantnim institucijama u Srbiji brine o svojim građanima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada krenemo na put neko se prekrsti, neko pusti vodu, neko kaže srećan put, i razmišljamo sve dok neko negde ne stigne. Adrenalin radi svoje kod mladih ljudi, i često se desi da neko strada ni kriv - ni dužan - rekla je Nikolić.

Predstavnik MUP-a podsetio je pristne profesore, roditelje i đake na značaj pravilne edukacije na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda u Srbiji.

#Bezbednost u saobraćaju

#Dea Đurđević

#Surdulica

'