AKTUELNO

Najniža temperatura kretaće se od minus tri stepena na jugoistoku Srbije do šest stepeni Celzijusa na severu i u Negotinskoj Krajini. Najviša temperatura od 13 do 18 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će danas veći deo dana biti pretežno sunčano i toplo, a samo ujutro u severnim, zapadnim i centralnim krajevima umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, posle podne u skretanju na jugoistočni, u toku noći na jugu Banata u pojačanju.

Najniža temperatura kretaće se od minus tri stepena na jugoistoku Srbije do šest stepeni Celzijusa na severu i u Negotinskoj Krajini. Najviša temperatura od 13 do 18 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će jutro biti pretežno oblačno, u pojedinim delovima grada sa slabom kratkotrajnom kišom. Pre podne će biti postepeno razvedravanje, od sredine dana pretežno sunčano.

Foto: RHMZ

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni, posle podne u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura biće oko šest stepeni Celzijusa a najviša oko 15.

U Srbiji će u subotu biti pretežno sunčano i još toplije, u košavskom području i na planinama vetrovito. Najviša temperatura u većini mesta biće ko 20 stepeni.

U nedelju će biti postepeno naoblačenje, koje će najpre na severu i zapadu usloviti manji pad temperature i povremeno kišu, dok će na istoku i jugoistoku veći deo dana biti suvo i toplo sa najvišom temperaturom i dalje oko 20 stepeni Celzijusa. U Pomoravlju i Podunavlju košava će biti u slabljenju.

Od ponedeljka do kraja narednog sedmodnevnog perioda biće umereno do potpuno oblačno i svežije s češćom kišom, a na višim planinama sa snegom.

Foto: RHMZ

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija pogodovaće hronično obolelim i osetljivim osobama. Izvesne tegobe mogu osetiti srčani bolesnici. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažoj formi.

#Beograd

#Prognoza

#Srbija

#Sunce

#Vreme

'