AKTUELNO

Porodica demantovala da je pokojnica sahranjena sa zlatom, a meštani strahuju od sekte, muči ih sećanje na 2007. godinu.

Nakon što je 3. decembra oskrnavljen grob u Starim Banovcima slučaj je prijavljen nadležnima, ali se do počinilaca još nije došlo. Sumnja se da je bilo najmanje dva izvršioca koji su podigili ploču, otkopali grob i izvadili delove tela Dragice Kristić, učiteljice sahranjene pre 25 godina.

- Nije tačno da je lobanja odneta sa groblja - rekao je direktor JKP "Čistoća" u Staroj Pazovi Jovan Gagrica, ističući potrebu da ispravi loše prenete informacije koje su se od juče pojavile u medijima: - Lobanja sa delovima kose ostavljena je kraj groba.

Foto: Printscreen YouTube/Radio-televizija Vojvodine

On je potvrdio infomaciju da je obaveštena policija, kao i članovi porodice.

- Zet pokojnice je prisustvovao uviđaju - kazao je dodajući da su najbliži vrlo uznemireni zbog onoga što se dogodilo.

Povodom navoda da je učiteljica Kristić sahranjena sa velikom količinom zlata, kao što je pisalo u imejlu dostavljenom lokalnom mediju, prijatelj blizak porodici pokojnice naveo je da su iz porodice to demantovali, te da je reč "o prstenu ili nečemu sitnom".

Ipak, krađa nije jedini mogući ishod.

Foto: Printscreen YouTube/Radio-televizija Vojvodine

Nakon uviđaja pokrenuta je istraga, a kako su mediji saznali, u ovom mestu se svašta šuška i kruže različite verzije. Mnogi dnevni listovi već su podsetili na zločin koji se desio 2007. godine kada je Danijel Jakupek (38) ubio 5-godišnjeg dečaka i njegovog 26-godišnjeg ujaka, pa im iskasapio tela i delove bacio u Dunav. Potom je proglašen neuračunljivim, a u stanu mu je pronađena sektaška literatura.

Iz JKP-a su kazali i da je radnik "Čistoće" nemilu scenu zatekao u utorak, da je u ponedeljak sve bilo u redu, te da su članovi porodice u nedelju, dan ranije, takođe obišli grob.

Rođaci, sa druge strane, nisu želeli da komentarišu slučaj.

Kako mediji saznaju, istraga je u toku i za počiniocima se i dalje traga. Njihovi motivi još nisu poznati.

#Grob

#Stari Banovci

'