AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova i ambasador SR Nemačke u Beogradu, Nebojša Stefanović i Tomas Šib, razgovarali su u Beogradu nakon primopredaje 10 automobila, koje je Savezna kriminalistička policija Nemačke donirala Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Ministar Stefanović je zahvalio Nemačkoj na kontinuiranoj podršci koju pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova u procesu jačanja kapaciteta MUP-a, pre svega kroz unapređenje rada i opremljenosti kriminalističke i granične policije Srbije.

Stefanović je tokom sastanka sa Šibom istakao da je operativna saradnja srpske i nemačke policije na polju suzbijanja kriminala, posebno krijumčarenja narkotika intenzivna, i da je za rezultat imala zaplenu velike količine droga.

Foto: Foto/Ministarstvo unutršnjih poslova

Pored saradnje kriminalističkih policija dve zemlje, kako je naveo Stefanović, saradnja se intenzivno odvija i između graničnih policija, posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija.

Ambasador Šib istakao je da će Nemačka, kroz različite projektne aktivnosti, nastaviti da podržava Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i dodao da je saradnja policija dve zemlje odlična.

Foto: Foto/Ministarstvo unutršnjih poslova

Šib je naglasio da Nemačka podržava Srbiju na putu evropskih integracija i pohvalio je Ministarstvo unutrašnjih poslova na rezultatima koji su postignuti u okviru Poglavlja 24 - Pravda, sloboda i bezbednost, saopšteno iz MUP-a.

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

'