AKTUELNO

Boravak 16.500 dece u vrtićima potpuno će finansirati Grad Novi Sad. Pored ovoga, gradonačelnik je najavio još lepih vesti za Novosađane.

Od 1. januara 2020. godine troškove boravka dece u vrtićima u Novom Sadu kompletno će snositi gradska uprava, roditelji više ništa neće plaćati, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Boravak oko 16.500 dece u vrtićima u Novom Sadu potpuno će Grad finansirati. Želimo na taj način da pomognemo pronatalitetnu politiku - rekao je Vučević za “Novo jutro”.

On je podsetio da država izdvaja novac za vantelesnu oplodnju, najavljuje se izgradnja stanova za mlade bračne parove po povlašćenim, nekomercijalnim cenama, ali da su oni kao lokalna samouprava želeli da se uključe i daju doprinos tako što će roditelje osloboditi plaćanja vrtića za decu.

Budžet Grada Novog Sada inače je, kako kaže, gotovo duplo veći u odnosu na pre osam godina.

- Ovo je najbolji pokazatelj napretka grada i dokaz je da su investicije dale rezultate – kaže Vučević.

Foto: TV Pink Printscreen

Moravski koridor je velika vest za celu Srbiju

Govoreći o potpisivanju ugovora za izgradnju Moravskog koridora, Vučević kaže da je ovo velika vest za celu Srbiju i svakog građanina naše zemlje. On je čestitao Vladi Srbije i predsedniku Vučiću na uspešno završenim pregovorima. 

Mi ćemo Srbiju u narednih godinu ili dve dana potpuno umrežiti auto-putevima. Paralelno se rade i regionalni i lokalni putevi, na lokalnom nivou se investira, a ne treba zaboraviti da se deo Nacionalnog investicionog programa odnosi na izgradnju lokalne mreže auto-puteva. Srbija postaje dobro umrežena, infrastrukturna zemlja i to je dobra podloga za razgovore sa novim investitorima i podstrek mladima da ostanu.

Akcija ozelenjavanja Novog Sada trajaće sve do februara

Vučević kaže da je manjak zelenila i navodno namerno sečenje stabala postalo glavna tema u Novom Sadu.

Foto: Grad Novi Sad

- Niko ne spominje nedostatak fabrika, bulevara, investicija, jer ih ima dovoljno, pa su morali da se uhvate za zelenilo i ovu temu ispolitizuju. Angažovali smo struku, formirali smo komisiju i planski radimo na ozelenjavanju. U akciju smo krenuli 30. novembra i ona će trajati do februara, te verujem da ćemo uspeti da zasadimo preko 6.200 stabala i 40.000 drugog rastinja. Nadamo se da će Novi Sad na leto biti mnogo zeleniji i čistiji – kaže Vučević.

#Miloš Vučevič

#Novi Sad

#Novo jutro

'