AKTUELNO

Jutarnja temperatura biće od -7 do -1.

U Srbiji će ujutro biti slab, ponegde i umeren mraz, a po kotlinama i dolinama mestimično magla ili niska oblačnost, koja ce se ponegde zadržati duže tokom dana, a u ostalim krajevima biće pretežno sunčano. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno jak vetar, krajem dana u slabljenju, saopštio je RHMZ.

Jutarnja temperatura prema najavama je trebalo da se kreće od -7 do -1, najviša dnevna od 2 u mestima sa maglom do 7 stepeni na jugoistoku zemlje.

Međutim, lokalno su temperature išle i ispod minus 10.

Foto: Pink.rs/I. Petrović

U Beogradu će biti jutro hladno sa slabim do umerenim (na širem području) mrazem, tokom dana pretežno sunčano uz slabi umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od -5 do -1, najviša dnevna oko 5 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 12. decembra, u petak postepeno naoblačenje, posle podne i uveče na jugozapadu i jugu, a tokom noći ponegde i u centralnim i istočnim krajevima slaba kiša.

Foto: Pink.rs/I. Petrović

Za vikend umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kišom, a padavine će biti slabe i sporadične. Jutarnja i dnevna temperatura u postepenom porastu.

Početkom naredne sedmice pretežno oblačno i jos uvek toplo, mestimično sa kišom, a u utorak uz kratkotrajan pad temperature i sa susnežicom i snegom.

Zatim u većini mesta suvo, samo jos u sredu na jugoistoku zemlje u prvom delu dana mešovite padavine. Krajem perioda manji porast temperature.

#Vremenska prognoza

'