AKTUELNO

Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja i povišenog krvnog pritiska večeras je, u koronarnu jedinicu internog odeljenja Zdravstvenog centra u Severnoj Mitrovici, primljena na bolničko lečenje Silvana Arsović, protiv koje je kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Njeno zdravstveno stanje je, po rečima dežurnog interniste dr Nebojše Srbljaka, trenutno stabilno.

„Prijem je obavljen oko 18 sati zbog glavobolje, bolova u grudima i uznemirenosti. Na prijemu je pritisak bio oko 170, a prilikom davanja terapije i dalje hospitaizacije došlo je do daljeg porasta pritiska. Trenutno je stanje stabilno i pratićemo kako će dalje biti“, rekao je za Kosovo Onlajn, Srbljak.

Po oceni Ksenije Božović iz Građanske inicijative SDP teško zdravstveno stanje Arsovićeve, koja je bila Ivanovićeva sekretarica i koja i danas obavlja taj posao u Inicijativi, prouzrokovano je "podizanjem, bez ikakvih dokaza, optužnice protiv nje". 

„Ovo je, najblaže rečeno, užas koji se sprovodi nad samohranom majkom i odanim prijateljem pokojnog Olivera Ivanovića. Ogromni pritisci koji traju gotovo dve godine, odrazii su se i na njeno zdravstveno stanje koje se od juče naglo pogoršalo. Nama ostaje da se molimo, da ona ovu tešku situaciju reši na najbolji način i da svi zajedno dokažemo da nije kriva“, rekla je za Kosovo Onlajn, Božović.

#Bolnica

'