AKTUELNO

Tokom naredne nedelje stiže zahlađenje, a moguće je i da nas tokom jutra dočeka sneg.

- Noć će biti vedra i hladna, što će da dovede do toga da u nedelju ujutru bude mraza. Jutarnja temperatura iznosiće od minus pet do nula stepeni, dok će tokom dana biti sunčano ali hladno, sa temperaturama od četiri do osam stepeni - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Sutra će tokom poslepodneva i uveče doći do razvoja oblačnosti, a jugoistočni vetar biće u pojačanju, koji će naročito jak biti u košavskom području.

Početkom nedelje susnežica i sneg

Novo jače naoblačenje stići će u ponedeljak ujutru. U severnim predelima Vojvodine padaće kiša koja će tokom dana zahvatiti i ostatak Srbije.

Foto: RHMZ

- Ciklon sa područja Mediterana doneće pogoršanje vremenskih prilika, a kada on prođe ojačaće snažan anticiklon koji uslovljava stabilno vreme - ističe Đurić.

Tokom dana vetar će biti pojačan, naročito u košavskom području, a na višim planinama doći će do pojave snega. Krajem dana doći će do prodora hladnog fronta na severozapadu zemlje. Uz osetljiv pad temperature kiša će preći u susnežicu i sneg najpre u brdsko-planinskim predelima, a tokom noći ponegde i u nižim.

- Sneg se u nižim predelima zapadne i centralne Srbije može javiti i u gradovima koji su na višim nadmorskim visinama, ali se neće dugo zadržavati jer će temperatura da bude u plusu. Kada je Beograd u pitanju, pošto se nalazi na samoj granici između Vojvodine i centralne Srbije, kiša može da pređe u susnežicu u višim delovima grada, ali će ubrzo doći do razvedravanja - dodaje meteorolog.

Foto: RHMZ

U utorak će na severu zemlje biti sunčano, dok će u ostatku zemlje pre podne i dalje padati susnežica i sneg, nakon čega sledi razvedravanje. Temperatura će iznositi od dva do šest stepeni.

U sredu će vreme biti stabilno, uz pojavu magle. Tokom jutra biće uslova za slab mraz, a dan će biti suv i hladan sa temperaturom do pet stepeni.

Foto: RHMZ

Krajem nedelje toplije

Slične vremenske prilike nastaviće se i u četvrtak, kada će doći do porasta dnevnih temperatura, te nas u petak i tokom vikenda očekuje toplije vreme, bez snega i mraza, a dnevne temperature preći će deseti podeljak.

#Beograd

#Srbija

#Vremenska prognoza

#Zima

'