AKTUELNO

Komercijalna banka ostvarila je u prvih deset meseci ove godine profit (dobitak pre oporezivanja) od 7,744 milijarde dinara ili 66 miliona evra, što je za 10 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora banke Vladimir Medan.

-Svi podaci o poslovanju pokazuju ozbiljan rast, što je veliki uspeh. Bilansna aktiva Banke porasla je  u prvih 10 meseci 2019. za šest  odsto, uz međugodišnji rast 9 odsto, depoziti su ostvarili međugodišnji rast od sedam odsto, a ukupan kapital  Banke je porastao za 10 odsto i sada iznosi 74 milijarde dinara.  Neto krediti stanovništvu porasli su u odnosu na isti period prošle godine za sedam odsto, što je odličan rezultat, jer svi znamo koliko je oštra  konkurencija na kreditnom tržištu, dodao je dr Medan.

Zabeležili smo i rast  neto kredita privredi za pet procenata, uzmeđugodišnji rast od čak osam odsto.  A sve to smo ostvarili  sa  smanjenim brojem  zaposlenih. Ovakvi poslovni rezultatinajbolje pokazuju rast i kvaliteta i vrednosti Komercijalne banke.

- Posebnu, dodatnu vrednostpredstavlja poverenje koje naši klijenti imaju u nas. Svi relevantni indikatoriu toj oblasti pokazuju snažan rast. Ukupni depoziti na kraju oktobra iznose 333 milijarde dinara, uz međugodišnji rast od čak 7 odsto. Naročito nam je važno poverenje koje uživamo kod običnih građana. Sve više građana odlučuje se danama povere svoj novac na čuvanje, takoda smo i u tom segmentu zabeležili rast broja štednih partija, a deviznaštednja građana sada iznosi milijardu i 764 miliona evra, sa rastom od 72miliona evra u 2019. godini.

Bilansna suma na dan 31. oktobra 2019. iznosi 425,72 milijardi dinara!

- Dakle, odlični finansijski rezultati Bankei ogromno poverenje klijenata predstavljaju najveću vrednost Komercijalne bankedanas, što je jedan od razloga i permanentnog rasta cene njenih akcija - zaključioje Medan u razgovoru sa urednicima domaćih medija. 

#Komercijalna banka

#Vladimir Medan

'