AKTUELNO

Pod geslom da "Bužet grada troše građani" Skupština Jagodine pozvala je građane da se uključe i daju svoj predlog u planiranje budžeta za 2020. godinu.

Svakom domaćinstvu uručen je upitnik za prikupljanje projektnih ideja za finansiranje iz budžeta grada, u kome se od građana traži da navedu ideje ili potrebe za poboljšanje kvaliteta života, i šta bi trebalo graditi ili rekonstruisati, a što bi uticalo da okolina bude prijatna i bolja za život, šta od realizacije te ideje dobijaju građani, a traži se i mišljenje o formiranju još jedne Industrijske zone.

U Gradskoj upravi rečeno je Tanjugu da je želja lokalne samouprave da plan finansiranja projekata i potreba urade zajedno sa građanima, a predlozi se odnose samo na finansiranje projekata koji su u nadležnosti grada.

-Svaki predlog razmotriće Komisija za projekte a projekti sa najvećim brojem glasova biće finansirani ili sufinansirani sredstvima iz budžeta grada - kažu u Gradskoj upravi.

Rok za dostavljanje predloga je 30. novembra.

U upitniku su prestavljeni projekti od primarnog značaja za lokalnu samoupravu, koji ce biti finansirani iz budžeta poput rekonstrukcije i dogradnje Kulturnog centra, izgradnje i rekonstrukcije nekategorisanih puteva, izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u selima, izgradnje saobracahajne infrastrukture i kružnog toka, izgradnje i rekonstrukcije Skvera narodne omladine, rekonstrukcije i dogradnje vrtića "Pivarac".

#Budžet

#Jagodina

'