AKTUELNO

Nezavisni sindikat policije ističe da su novi pokušaji urušavanja ugleda policije od strane opozicionih političara prešli već sve granice elementarne pristojnosti, navodi se u saopštenju tog sindikata.

Nakon pretnji otkazima, fotografisanja policijskih službenika i deljenja istih uz poruke dobro im pogledajte lica, najava ukidanja policijskih jedinica poput Žandarmerije i brojnih drugih omalovažavanja i policijskih službenika i rezultata njihovog rada, sada su otišli i korak dalje – sinoć smo imali prilike da čujemo i pretnje zatvaranjem policijskih stanica.

Naime predstavnici Saveza za Srbiju su najpre plasirali potpunu laž da je u prostorijama Policijske ispostave Pantelej u Nišu organizovan politički skup Srpske desnice i potom na osnovu te laži zahtevali ostavku ministra Nebojše Stefanovića, smenu direktora Vladimira Rebića i zatvaranje ove policijske ispostave.

Istina je da se skup održavao u prostorijama lokalne samouprave koja je i izdala salu. Policiji je od strane opštine dat na korišćenje samo deo prostorija ove zgrade, ali sa drugim delom, između ostalog i salom u kojoj je održan navedeni skup, policija nema nikakve veze! Prema izjavama naših kolega koje su tamo zaposlene, salu su koristile i druge stranke, udruženje penzionera i ostale organizacije i to prethodno, kao i u ovom slučaju, dobivši dozvolu od opštine. U međuvremenu, sala je zaključana i policija ne samo da nema pristup, nego nema ni potrebe da je koristi, rekao nam je kolega, dodaje se u saopštenju.

Ovim povodom pitamo gospodu političare, kome su u interesu napadi na policiju sa lažima koje iznosite? Kome su u interesu neprestani nasrtaji i pokušaji blaćenja policije, koja je najbolje opremljena u poslednjih par decenija zahvaljujući ministru Stefanoviću i ostvaruje nikad bolje rezultate rada?

#NSP

#saopštenje za javnost

'