AKTUELNO

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas vrtić "Princeza Olivera" koji je tokom noći obijen, poručivši da će uskoro biti povećane mere bezbednosti u svim beogradskim vrtićima.

Kako je objasnio, spremačica je rano ujutru zatekla nered u vrtiću i polomljen prozor kroz koji su provalnici ušli, od tehnike nedostaju samo dva DVD plejera. Odmah je, dodao je, pozvana policija i situacija u vrtiću je normalizovana.

Podsetio je da je samo ove godine u Beogradu obijeno desetak vrtića, te da je na meti uglavnom tehnička oprema u tim objektima.

Zato je, dodao je, neophodan veći stepen zaštite imovine, kao što je alarmni sistem, koji će uskoro biti uveden u sve objekte predškolskih ustanova, a u projekat za povećanje bezbednosti u vrtićima Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uložiće više od 300 miliona dinara.

- Oprema se već montira. Kada svi vrtići budu opremljeni video-nadžorom i alarmima, nadam se da ćemo stati na put ovakvim slučajevima. Većim sistemom zaštite rešićemo ovaj problem - zaključio je Gak.

Gak je najavio da će uskoro početi kompletna rekonstrukcija vrtića "Princeza Olivera" i da je za ovu investiciju Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio više od 30 miliona dinara.

#Bezbednost

#Slavko Gak

#Vrtić

'