AKTUELNO

Jedan učenik petog razdreda OŠ "Ćirilo i Metodije" na beogradskoj opštini Zvezdara zadobio je hematom na glavi kada ga je njegov vršnjak usred časa ubo šestarom u čelo.

Nakon kraće rasprave sa vršnjakom iz odeljenja, dečak je prišao, naslonio se na njegovu klupu i doslovno mu zabio iglu od šestara u glavu, prenosi Telegraf i navodi da se ovaj incident dogodio 25. oktobra.

- Sin je došao iz škole sa ubodom na čelu koji je otekao, pa je delovao kao čvoruga. Otišli smo u Dom zdravlja gde su nam dali uput za Institut za majku i dete ukoliko bude počeo da povraća. Srećom, nije povraćao, ali sam morala da ga budim na svaka dva sata jer mu se ipak stvorio hematom na glavi - priča majka povređenog đaka.

Da situacija bude strašnija, sa dečakom koji je ubo vršnjaka, problemi postoje još od prvog razreda, žale se roditelji druge dece u odeljenju.

- Pet godina deca u odeljenju trpe njegov teror. Uzme tuđi pribor pa ga razbaca. Baca sveske, knjige, užinu, udara drugare, loše se ponaša. Ali, pošto ima dijabetes, svi u školi su blagi prema njemu i godinama tolerišu ovakvo ponašanje. Nešto se mora preduzeti. Danas je ubo dečaka šestarom u čelo, a sutra će nekome iskopati oko - požalio se jedan od roditelja.

Majka povređenog dečaka ne krivi dete koje ga je napalo. Kako kaže, dečak zaista ima zdravstvene probleme i trebalo je da se škola pobrine da se on uklopi u odeljenje.

- Od prvog razreda postoje problemi sa tim dečakom. Pretpostavljam da je agresivan i problematičan baš zato što se nije uklopio u odeljenje, a ni druga deca nisu naučena da ga prihvate - priča ova majka.

#Vršnjačko nasilje

#škola

'