AKTUELNO

Suđenje Vladici Rajkoviću (28) iz zaječarskog sela Vratarnica, koji je priznao ubistvo i silovanje trogodišnje Anđeline Stefanović, počeće danas u Višem sudu u Zaječaru.

Danijela Stefanović, majka nesrećne devojčice, će biti u sudnici na početku suđenja monstrumu, koje je, inače, zatvoreno za javnost.

- Ići ću sa bratom i advokaticom iz Beograda koju sam angažovala. Očekujem da će dobiti doživotnu robiju - sve manje od toga bila bi velika sramota! Ne znam kako ću reagovati kada vidim Vladicu... on će tamo biti pod stražom? Da je sam, sigurno bih ga gađala stolicom makar. Naravno da mu nisam oprostila zločin. Nikada mu neću oprostiti - rekla je Danijela, koja se teško nosi sa smrću svoje devojčice.

Rajković je uhapšen 9. jula, nekoliko sati posle ubistva devojčice, i od tada se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Zaječaru.

Anđelina je sat vremena pre smrti bila je srećna, nasmejana, igrala se sa vršnjacima na rođendanu, odakle ju je monstrum poveo u smrt. Bila je na prvom rođendanu Perice Rajkovića, Vladičinog rođenog brata.

Svirepi Vladica se igrao sa decom, pravio im balone, šalio se sa njima, čak se i fotografisao sa mališanima, između ostalih i s Anđelinom. U jednom momentu je odveo sa rođendana.

Foto: Telegraf

- Odveo ju je u obližnju šumu. Pocepao odeću. Silovao je. Onda je uzeo kamen i udarao je svom silinom. Udarao ju je i pesnicama. Dete je ostavio krvavo, razbijenih kostiju, rascepane kože po stomačiću, rukama, licu. Pronađena je oko 600 metara dalje, bačena u jarak, kao džak smeća. Lice joj je bilo neprepoznatljivo, telo unakaženo - rečeno je tada u policiji.

Nakon zločina oprao je krvavu odeću u obližnjem Timoku. Vratio se kući, presvukao se, a mokru garderobu stavio na žicu da se suši. Vratio se na rođendan kao da se ništa nije dogodilo.

Kada su ga pitali gde je Anđelina, a on je hladno odgovorio da ju je ostavio na obližnjem autobuskom stajalištu.

Porodica i komšije su odmah znali da je on odgovoran za nestanak Anđeline. Linč je sprečila policija. Vladičin rođeni brat Perica kada je čuo šta se dogodilo, rekao je samo: "Skota treba ubiti!"

Uhapšeni ubica na saslušanju je najpre samo ćutao kao da ne čuje pitanja. Nije to dugo potrajalo. Kazao je, šokirajući i zgražavajući inspektore: "Anđelina me je volela. Ja sam je ubio", ispričao je i dodao da je bio popio.

Dan nakon hapšenja Vladica je priznao policiji da je 18. juna ubio i Draganu Stanković (47), a zatim je njeno telo uvio u ćebe i bacio u Timok.

S.M.

#Suđenje

#Ubistvo

#Vratarnica

#devojčica

'