AKTUELNO

Na putevima u Srbiji danas se očekuje veći broj vozila u popodnevnim satima i veća gustina saobraćaja na svim frekventnijim deonicama, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Poslednji vikend u oktobru, a prema najvama metereologa sigurno i poslednji u ovoj godini sa ovako prijatnim dnevnim temeparturama, doprineće da broj vozila na srpskim putevima bude veći, pa će na pojedinim deonicama doći do formiranja kolona, a posebno na onim mestima gde je zbog radova saobraćaj usporen ili preusmeren na obilazne puteve.

Na putničkim terminalima na graničnim prelazima u Srbiji nema zadržavanja, kao ni na naplatnim stanicama na auto-putevima. Na teretnim terminalima na graničnom prelazu Batrovci vozila čekaju 12 sati.

Vozači kamiona dugo čekaju i na izlazu iz zemlje na prelazu Horgoš gde su zadržavanja oko četiri sata, na Kelebiji dva sata, a na prelazu Bačka Palanka jedan sat.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Iz AMSS podsećaju da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima relativno i često promenljivo.

#Stanje na putevima

'