AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Republike Slovenije Boštjan Poklukar obišli su danas, na Graničnom prelazu Preševo, pripadnike srpske i slovenačke policije koji zajedno obezbeđuju bolju kontrolu migratornih tokova i rade na sprečavanju iregularnih prelazaka granice.

Stefanović je istakao da saradnja policija dveju zemalja na suzbijanju iregularnih migracija pokazuje da zajedničkim radom možemo osigurati bezbednost naših građana i sprečiti da iregularne migracije postanu pretnja i rizik za našu državu i zemlje koje se nalaze na putu migratornih tokova.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Prema njegovim rečima, na Graničnom prelazu Preševo prema Severnoj Makedoniji, u okviru posebnog programa Evropske unije, u više navrata srpskim policajcima pomagalo je gotovo 100 slovenačkih kolega u sprečavanju iregularnih migracija i procesuiranju prekršajnih i krivičnih dela iz ove oblasti.

- Ova vrsta pomoći bila je značajna za Srbiju od početka migrantske krize, a značajna je i danas jer pokazujemo budnost, dobru saradnju i da nećemo popustiti u svakodnevnom praćenju migratornih tokova. Maksimalno ozbiljno pratimo svakodnevnu situaciju i spremni smo da reagujemo i u svakom trenutku zaštitimo granice od iregularnih migracija i pružimo sigurnost našim građanima - istakao je Stefanović.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Ministar Poklukar istakao je odličnu saradnju srpske i slovenačke policije, posebno kroz rad zajedničkih patrola na graničnim prelazima.

Prema njegovim rečima, Slovenija se nalazi pod pritiskom migrantske krize i želi da pomogne u sprečavanju iregularnih migracija, posebno da se dođe do rešenja koje će ih zaustaviti u izvornim državama.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Poklukar je dodao da pored saradnje na granici sa Severnom Makedonijom, slovenački policajci imaju uspešne rezultate i u zajedničkim patrolama na granici sa Grčkom.

#Granica

#Nebojša Stefanović

'