AKTUELNO

Grad Beograd je raspisao tender i odvojio novac za 17 novih vrtića koji će biti izgrađeni u narednih nekoliko godina, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će neki od tih vrtića biti montažno zidani.

- U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda smo dobili izvođače za projektovanje i izgradnju četiri vrtića...kada se bude završilo projektovanje, odmah će se početi sa izgradnjom - rekao je Vesić novinarima u vrtiću "Petlić" na Petlovom brdu, čija je rekonstrukcija počela danas.

Naveo je da Beograd ima dobre predškolske ustanove i istakao da je zadovoljan što strane delegacije, kada dođu u našu zemlju, kažu da one ne zaostaju u odnosu na predškolske ustanove u mnogo razvijenijim zemljama.

Istakao je da će se Grad truditi ne samo da gradi nove vrtiće, već i da poboljša uslove rada za zaposlene koji rade u njima jer oni, dodao je, rade odgovoran posao.

- Vlada Srbije vodi računa da im budu povećane plate. Mi smo im, kao Grad, ove godine isplatili i solidarnu pomoć i trudimo se da tim osobama koje rade odgovoran posao, koji nikakvim parama ne može da se plati i koji može da se radi samo sa velikom ljubavlju, dodatno učinimo kako bi pokazali da društvo ceni ono što oni rade - dodao je Vesić.

#Goran Vesić

#Vrtić

#izgradnja

'