AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji objekta predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" na raskrsnici Orahove ulice i Ulice Rade Smiljanov na Klisi.

Planirani kapacitet vrtića je oko 250-300 dece, a u sklopu vrtića nalaziće se četiri jaslene grupe za decu od jedne do tri godine i osam grupa za stariju dobnu grupu od tri do šest godina.

- Ovo je veliki izazov za kompanije i projektante koji rade na tom projektu, a svi zajedno se, postavljanjem visokih standarda za izgradnju, trudimo da stvaramo još bolje uslove za našu decu - rekao je Vučević, prenosi Grad Novi Sad u saopštenju.

Na taj način se, kako kaže, smanjuje lista čekanja za upis dece u PU "Radosno detinjstvo", ali i menja na bolje izgled celog tog dela grada.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Uprava za građevinsko zemljište kreće u projektovanje parternog uređenja u tom lokalitu, i kao što smo potpuo promenili sliku Klise izgradnjom Sentandrejskog bulevara, tako i ova investicija stvara bolje uslove za život svih građana. Vrednost izgradnje objekta je 320 miliona dinara, uz dodatnih osam miliona dinara za projektovanje i deset miliona dinara za opremanje, a sve je finansirano iz budžeta Grada preko Gradske uprave za obrazovanje - naveo je Vučević.

On navodi da su Odlukom o rebalansu izdvojena dodatna sredstva za projektovanje još tri nova obdaništa, na Sajlovu, Adicama i Veterniku, a u toku su radovi na proširenju vrtića u Budisavi, Kaću, Rumenki i Ledincima.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Projektuje se i obdanište na Jugovićevu gde se grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti.

- Verujem da ćemo u narednih nekoliko meseci smanjiti listu čekanja za oko 600 dece, a onda se približavamo broju od 17.000 ukupno upisane dece u 'Radosno detinjstvo', dok uz to subvencionišemo boravak 3 000 dece u privatnim vrtićima. Nastavićemo sa subvencijama, a cenu boravka u 'Radosnom detinjstvu'nismo podizali, već iz budžeta izdvajamo više sredstava kako teret plaćanja ne bi pao na roditelje - naveo je Vučević.

On je dodao da će vaspitačiće i svi zaposleni imati platu veću za devet odsto, a dobiće i solidarnu pomoć od Grada i države, tako da će naše vaspitačice od ove godine imati daleko pristojnija primanja nego ranije.

#Miloš Vučevič

'