AKTUELNO

Proverite da li će vam stanje na putevima i vremenske prilike ići na ruku tokom prazničnog odmora.

Lepo vreme, kako i dva praznična dana koja su pred nama sigurno će uticati da se saobraćaj na putevima koji vode ka vikend naseljima i izletištima pojača već u prvim popodnevnim satima.

Građani spojili praznik i vikend - gužve do kraja nedelje

Pojačan saobraćaj očekuje se, ne samo u sredu i četvrtak, već i u petak i za vikend, budući da su mnogi spojili praznike sa predstojećim vikendom.

Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza Srbije, trenutna zadržavanja na naplatnim rampama su do pet minuta, dok u popodnevnim satima treba računati i na nešto duže vreme zadržavanja.

Vozače trenutno očekuje dobra prohodnost na auto-putevima kao i na ostalim glavnim magistralnim putnim pravcima i svim prilazima ka izletištima i zimskim centrima - Kopaoniku, Zlatiboru, Tari, Divčibarama.

Zbog pojačanog saobraćaja česti su zastoji u saobraćaju, pa je pored sporije i opreznije vožnje potrebno više strpljenja i tolerancije za volanom.

Kada je reč o graničnim prelazima, trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta, ali se narednih dana očekuju gužve.

Foto: Tanjug

Divno vreme za više uživanja

Temperature će obradovati sve koji praznike planiraju da porvedu na otvorenom. Naime, kako javljaju meteorolozi, sutra se očekuje sunčano vreme uz slabljenje vetra i temperature od sedam do 12 stepeni u većem delu zemlje.

Za naredne dane očekuje se toplije vreme sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od osam do 13 stepeni. U četvrtak i petak biće pretežno sunčano, a od subote do ponedeljka umereno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom.

Foto: RHMZ

Gde se putuje?

Kako za Pink.rs kažu u turističkim agencijama, aranžmani u Srbiji su odavno rezervisani i prodati, a najčešće destinacije su pre svega zimski turistički centri: Zlatibor, Kopaonik, Zlatar, Stara Planina i Divčibare. Pretpostavlja se da će na prilazima ovim destinacijama biti najviše gužve, stoga se preporučuje strpljenje i oprez.

Kada je reč o putovanju u inostranstvo, kako za portal Pink.rs kaže Marko Lazić iz marketing departmenta agencije "Fly Fly travel", trenutno najtraženije destinacije su Berlin, Milano, Atina, London, Njujork i Dubai, a građani su rezervisali aranžmane od četiri do šest dana.

Slična situacija je i u turističkoj agenciji "Viva travel". Naime, prema rečima mrketing menadžera Tanje Živanov, građani su odavno rezervisali svoje aranžmane, a najviše njih se odlučilo za Beč, Budimpeštu i Prag. Tu su i Karneval u Veneciji, Firenca, Milano i Lisabon.

Foto: Tanjug

Ono što ističu u obe agencije jeste da se rezervišu standardni aranžmani za ovo doba godine, te da se gotovo iste rezervacije očekuju i za vreme uskršnjih i prvomajksih praznika.

I. P.

#AMSS

#Prognoza

#Putovanja

#Sretenje

#vikend

'