AKTUELNO

Potrebno je pojačati ekipe na terenu a iz prometa isključiti velike kamione i šlepere.

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, Velimir Ilić smatra da je saobraćaj na nekim deonicama u Srbiji otežan.

- Obišao sam i Raški i Moravički okrug, saobraćaj se kreće ali otežano, sneg nije najbolje očišćen, rizla nije svuda bačena i otežava, jer se ispod nalazi led zato što nije bačena so, već se jednostavno led zadržao, pa je na njega pao svež sneg, rekao je Ilić.

Kako je istakao ekipe na terenu rade, ali ih treba pojačati. Prema njegovim rečima, problem prave veliki kamioni i posebno kamioni sa prikolicama, dok se zbog šlepera pravi najveći zastoj.

On je rekao da je, što se seoskih područja tiče, dosta sela prohodno.

-To smo sad iskonstrolisali preko kriznih štabova iz opština, nadamo se da će noćas biti otklonjeno i po gradovima. Mnoga vozila su zavejana na parkinzima pa je potrebno sneg očistiti. Evo na Jelici, u pojedinim delovima sneg je i do metar visine, tako da ekipe su stalno na terenu i nadamo se da će biti dobro - rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Rudnik je prohodan ali otežano, pa je ponovo apelovao da se noćas isključe teretnjaci i kamioni, posebno oni sa prikolicom.

Autor: D. Jovanović

'