AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je prigradsko naselje Kovilj u kojem se izvode radovi na asfaltiranju ulica.

U toku je presvlačenje asfaltom ulica Pastirske, Zelene i Zelene grede, Ribarske, kao i delova ulica Ive Lole Ribara, Petra Drapšina Grobljanske, Braće Vukov, Zmaj Jovine i Ulice 29. novembra, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Foto: Tanjug/Kabinet gradonačelnika Novog Sada/Filip Bakić

Radi se i na asfaltiranju udarnih rupa u svim ulicama, uređenju parkinga kod vrtića, a planira se i uređenje atletske staze u okviru škole, u školskom dvorištu.

U Kovilju je ove godine uređen i park na Trgu solunskih dobrovoljaca u centralnom delu naselja, a u okviru tih radova sanirana je ograda oko parka, napravljena ulazna kapija, uređeno je zelenilo i formirana dekorativna zelena površina, postavljene su korpe i klupe.

Foto: Tanjug/Kabinet gradonačelnika Novog Sada/Filip Bakić

Vučević je rekao da se u tom mestu asfaltira šest ulica, rade se pešačke staze u dve ulice i atletska staza u osnovnoj školi u Kovilju, a vrednost tih radova je 44 miliona dinara.

- Kovilj kao mesto sa najdužom tradicijom na teritoriji grada zaslužuje, ne samo tu primarnu infrastrukturu, već i mnogo više. Tako je Grad investirao oko 20 miliona dinara u ovaj park posvećen solunskim dobrovoljcima - rekao je Vučević.

Foto: Tanjug/Kabinet gradonačelnika Novog Sada/Filip Bakić

Kaže da se naredni planovi tiču proširenja vrtića, te izgradnje kulturnog centra koji bi mogao da ponese ime Laze Kostića.

- Ukupno sa trenutnim ulaganjima i onim koja nas očekuju za radove u centru Kovilja, za šta već postoji projekat i biće uloženo oko 60 miliona dinara, približavamo se cifri od 500 miliona dinara koje smo uložili u Kovilj u polednjih šest godina - rekao je Vučević.

#Kovilj

'