AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas Osnovnu školu "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu, za čiju je potpunu rekonstrukciju Vlada Srbije izdvojila 72 miliona dinara.

Obnova te škole počeće za nekoliko dana, planirano je da radovi budu završeni za četiri meseca, a Vesić kaže da je projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju uradila opština Rakovica.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Primer OŠ "Vladimir Rolović", kaže Vesić, pokazuje koliko država ulaže u školstvo i koliko je to važno.

- Ovo je primer kako zajednički rade Grad, opština i Republika, kako zajednicki možemo da uradimo ono što je dobro za decu, a deca su nam najvažnija - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Vesić je obišao i drugu zgradu OŠ "Vladimir Rolović" koju sada pohađa oko 700 učenika, a koja je nedaleko od veće zgrade škole koja će biti rekonstruisana.

- Zbog rekonstrukcije škole, ovde trenutno idu svi učenici iako je ovde bilo samo istureno odeljenje u koju su išli đaci od prvog do četvrtog razreda - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Naveo je da opština Rakovica izdvojila 1,8 miliona dinara da bi se ova škola pripremila da primi sve đake.

- Biće malo gužva ovo prvo polugodište, ali će zato drugo polugodište u novoj školi svi uživati i imati i uređenu školu i sva nastavna sredstva - kaže Vesić

Kako je rekao, i ova škola je dobila video-nadžor tako da svih osam škola smeštenih u deset objekata na opštini Rakovica sada maju video nadžor i povezane sa sa Policijskom stanicom Rakovica.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Na taj način je obezbeđena sigurnost za decu, a što je u vremenu u kojem živimo posebno značjano, s ozbirom da znate šta je moguće i šta se sve dešavalo oko školskih dvorišta - naveo je Vesić.

Vesić je rekao da je Grad Beograd uložio više od 20 miliona dinara u škole na opštini Rakovica i da je izmenama Statuta omogućeno oštinama da rade projekte.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Sada ćemo mnogo brže raditi rekonstrukcije i škola i zdravstvenih ustanova i ostalih institucija. Na terirorijama opština se često dešavalo da postoji novac, a da nema projekata- rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Zamenik gradonačelnika je rekao da je danas u škole u Beogradu u prvi razred pošlo 16.925 đaka, da ih nikada više nije bilo u glavnom gradu i poželeo im uspešno školovanje.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Svako od nas pamti taj prvi dan u školi. To je zaista jedan od najvažnijih događaja u njihovom životu, počinju jedan novi ciklus u svom životu i škola treba da im pomogne da nauče i da se spreme za život i da postanu pre svega dobri ljudi - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

#Goran Vesić

'