AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas radove na rekonstrukciji Karađorđeve ulice i izjavio da radovi teku po planu i da očekuje da će ta ulica biti puštena u saobraćaj, kao što je i planirano, 1. septembra.

Radojičić je razgovarao i sa radnicima koji su mu kazali da nije lako raditi na visokim temperaturama, ali i uprkos tim vremenskim uslovima, kaže gradonačelnik, radnici daju svoj maksimum.

- Važno je da saobraćajnice budu gotove do 1. septembra. Ima još dosta radova, ali duboko verujem da ćemo ispoštovati rok i da će saobraćajnice biti puštene, čime će se malo rasteretiti gužve u Beogradu - rekao je Rađočić novinarima.

Prema njegovim rečima, osim velikog broja radnika, na terenu su i predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koji, kaže Radojičić, vrše nadžor kako bi svi rokovi bili ispoštovani.

Naveo je da će se pojedini radovi u gradu nastaviti i posle 1. septembra, dodajući da je u Beogradu započeto dosta projekata koji moraju biti završeni do Nove godine.

- S obzirom da imamo veliki broj infrasturkturnih projekata koji su važni za Beograd, radimo mnogo, jer, s jedne strane, godinama nije rađeno i investirano u infrastrukturu određenih delova grada koja datira iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. S druge strane, odgovorna politika predsednika Vučića dovela je do toga da imamo novac koji investiramo u Beograd i celu Srbiju - rekao je Radojičić.

Kaže da je ulaganje u infrastrukturu važno za Beograd iz više razloga - povećava kvalitet života građana, privlači strane investitore, turiste, a preduslov je i za razvoj Beograda kao pametnog grada.

#Beograd

#Zoran Radojičić

'