AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić, kratak predah od sastanaka i kancelarije i ove godine je napravio u Srbiji, gde je obišao manastire Dubrava, Rujan i Uvac.

Radojičić je fotografije sa putovanja podelio i na svojim društvenim mrežama, kao i utisak da je „najleši kratak odmor u netaknutoj prirodi naše Srbije“.

- Naša zemlja ima toliko bogatstava i lepota, svako mesto je jedinstveno i ima priču koja nas nadahne. Imao sam čast da budem gost na slavi manastira Dubrava, koji obeležava Svetog Pantelejmona, poznatog kao zaštitnika medicine, što je za mene kao hirurga po struci vrlo značajno. Posetio sam manastir Rujan, u kome je štampana prva knjiga ćiriličnom azbukom u Srbiji, Rujansko četvorojevanđelje, i koji stoga ima poseban značaj za srpsku kulturu. Veliki utisak na mene ostavio je i manastir Uvac. Put do ovog manastira, dug desetak kilometara, je vrlo nepristupačan, ali osećaj kada se on prođe je neprocenjiv – ističe Radojičić.

Foto: Beograd.rs

Radojičić, koji za dnevne novine „Alo“ naglašava da mu je odmor u Srbiji najdraži, kaže da se svake godine iznova uveri koliko toga naša zemlja ima da ponudi domaćim i stranim turistima. Кao gradonačelnik Beograda, posebno je ponosan na prestonicu, na njenu raznoliku kulturno-istorijsku baštinu, bogatu gastronomsku ponudu, na gostoljubivost i otvorenost Beograđana, ali objašnjava da i druga mesta u Srbiji i te kako imaju šta da ponude.

- Beograđanima, ali i svim ljudima iz Srbije, savetujem da istraže naše gradove, jezera, planine i manastire – kaže on.

#Zoran Radojičić

'