AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da je juče u većem delu Srbije bilo veoma toplo vreme, sa najvišom temperaturom od 35 do 38 stepeni, kao i da su danas širom zemlje moguće nepogode sa gradom, olujnim vetrom, obilnim pljuskovima i grmljavinom.

U Srbiji će danas biti osetno svežije vreme, uz lokalnu pojavu kratkotrajnih nepogoda s gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima koje će rano ujutru zahvatiti severne i zapadne predele, a tokom dana i ostale delove zemlje.

Očekuje se da za kratak vremenski period padne od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, ponegde i više.

Duvaće umeren, povremeno i jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 16 do 21 stepen, najviša dnevna od 21 na severozapadu i zapadu do 34 stepena na jugoistoku zemlje. U Beogradu će sutra biti osetno svežije vreme, pre podne se očekuje naoblačenje, a od sredine dana povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina.

Temperatura će biti između 21 i 23 stepena.

U Srbiji će u četvrtak i petak biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme, jedino se u četvrtak ujutru i pre podne na istoku i jugu i u petak posle podne na severu ponegde očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom. Od subote će biti pretežno sunčano vreme, uz postepeni porast temperature.

#Beograd

#Srbija

#Vremenska prognoza

'