AKTUELNO

Projekat od nacionalnog značaja počinje da se gradi već danas.

Danas je svečano položen kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu, kojem prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministri Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

U prvoj fazi, prema rečima Vučevića, gradiće se 548 stanova, a ukupno će biti izgrađena 1.972 stana u Novom Sadu. Tako je, kaže, za sada planirano, a kvadratni metar stana koštaće 500 evra.

Izgradnja stanova u Novom Sadu deo je projekta koji je proglašen za projekat od nacionalnog značaja.

U okviru prve faze projekta stanovi će, pored Novog Sada biti izgrađeni i u Vranju, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

- Zadovoljstvo mi je što je grad deo ovog projekta. Ponosan sam što projekat koji je predsednik Vučić najavio, kreće u realizaciju. Ovo neće biti nikakav geto, ovde će biti kvalitetni stanovi. Grad je isplanirao sve i hrabro kreće u gradnju. Biće ovde i nova škola, vrtić, zelenilo i prarkovi. Konačno imamo priliku da urbanistički planiramo jedan deo grada – rekao je Miloš Vučević u Novom Sadu tokom prostavljanja kamena temeljca.

Vučević se pre svega zahvalio predsedniku Srbije Alekandru Vučiću na svu pomoć koju država pruža Novom Sadu.

Foto: TV Pink Printscreen

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade, rekao je da je u planu još ovakvih projetkata.

- Radiće se i u Sremskoj Mitrovici, ne samo u Novom Sadu. Pomagaćemo gde možemo ovakve i slične projekte, jer ovo znači i za ekonomski razvoj naše zemlje. Čestitam svima koji rade na ovome – dodao je Mirović.

Potpresednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je ovo peti grad gde država gradi stavnove za pripadnike bezbednosti.

- Ovo je naš način da kažemo havala. Posebno sam ponosna jer se koristi domaći materijal, mislim da je to važno. Kada smo svi zajedno, onda imamo uspeha i možemo da gradimo - naglasila je Mihajlović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da danas Srbija kruniše sve ono što je predsednik Vučič najavljivao.

- Sada radimo ono što je najvažnije, obezbeđujemo im po najboljim uslvima krov nad glavom - rekao je ministar.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je ovaj projkat važan za celu državavu, ali kako je naglsila da u planu je još veliki broj projekata širom zemlje.

- Na ovaj način kažemo hvala ljudima koji svaki dan stavljaju svoje živote u opasnost, da bi svi ostali bili bezbnedni – rekla je premijerka naglasivši da se očekuje još ovakvih projekata.

- Minimu 80 odsto materijala mora da bude našeg porekla. Hvala svima koji se javljaju na tendere i veruju u Vladu Srbiju, drago mi je što domaće kompanije dobijaju poslove. U poslednjih 29 godina nije bilo bolje nego sada. Sve to zahvaljujući reformama iz 2014. godine. Vodimo politku dela, a ne politku reči – naglasila je premijerka Brnabić.

- Početak izgradnje i rekonstrukcija KC Vojvovodnine, rok za tender je do 2. septembra, drugi veliki projkeat je izgradnja Biosens instituta, zahvaljući njemu biće samo jedan od 10 evropskih centra izvrsnosti. Ulažemo 28 miliona evra u ovo, očekujemo izgradnju do kraja ove godine – dodala je premijerka.

#Miloš Vučević

'